VÅRT UPPDRAG

u

Identifierbar klimatkompensation

När du väljer att kompensera genom oss vill vi att du ska veta vart dina pengar går och att effekten är på riktigt. Vi utfärdar ett certifikat med GPS-koordinater för dina träd så att du vet exakt var de befinner sig. Vi välkomnar alla trädköpare att besöka oss i Malawi och med egna ögon se hur träden växer och frodas.
u

Arbete tillsammans med de lokala samhällena

Vi anser att vi uppnår en win-win-effekt när vi återbeskogar de områden där vi arbetar; Träd gynnar både det globala klimatet och de lokala samhällena. De träd vi planterar distribueras till lokala trädklubbar och alla nyttigheter de olika trädslagen ger tillfaller lokalbefolkningen.
u

Transparens

Vi tror starkt på att vi gör en skillnad och vi vill att alla ska veta vilka vi är och hur vi arbetar. Vi förlitar oss på forskningsrön från FNs klimatpanel (IPCC) och andra betrodda källor och strävar efter att ständigt att förbättra vår modell allteftersom nya rön presenteras.
u

Utbildning

Lokalt och globalt Vi vill att vårt projekt förbättrar både det globala och lokala klimatet. Vi tror att en förändring av tankesätt och inställning – såväl globalt som lokalt – behövs och hoppas att vi genom att tillhandahålla ett kostnadseffektivt och pålitligt alternativ för klimatkompensation kan bidra till detta. På lokal nivå utbildar vi vår personal och befolkningen i de byar där vi verkar. På global nivå vill vi vara ett exempel på att goda krafter kan leda till en positiv förändring.

MALAWI

Vårt huvudkontor ligger alldeles invid Malawisjön på marken som tillhör den vackra lodgen Chinteche Inn. Närmsta stad heter Nkhata Bay på 40 minuters avstånd och till huvudstaden Lilongwe är det ca 5 timmar med bil.

ADDRESS

Root to Fruit Ltd.
C/O Chintheche Inn
P.O. Box 9
Chintheche, Nkhata Bay,
MALAWI

TELEFON

+265 11 193 1045

EPOST

info@roottofruit.se

SVERIGE

Vårt svenska kontor ligger I Göteborg.

ADDRESS

Root to Fruit / Southbound Travel Group AB
East Indians 46
417 65 GÖTEBORG

EPOST

info@roottofruit.se